Trimsalon
Bibi & Co

Knippen

De vacht wordt met behulp van een rechte schaar ingekort en in model gezet.

scheren

De vacht wordt met behulp van een tondeuse ingekort.

Plukken

De vacht wordt handmatig geplukt, soms met behulp van plukpoeder of trimmes.

De leukste trimsalon van Lelystad

Bij Bibi & Co bent u op het juiste adres! om uw hondje te laten groomen. Wij zijn een specialist op het gebied van honden trimmen, knippen, plukken en scheren. Van het trimmen van een labradoodle tot shitzu’s of boomers. Voor ons is er geen enkel ras of soort die we niet catwalk waardig kunnen maken.

Leukste hondentrimsalon in Lelystad e.o.
Uw hond wordt naast trimmen compleet in de watten gelegd
Hondenkapper met een echte opleiding afgerond in honden trimmen

Wanneer heeft jouw hond een knipbeurt bij een trimsalon nodig?

Wanneer moet uw hond naar de hondentrimsalon voor een trimbeurt?

Dit is in principe voor elke hond anders, afhankelijk van het soort ras of wat voor vacht of huid de hond heeft. U kunt u voorstellen dat een kortharig ras minder snel hoeft dan een langharig ras. Toch is het voor hond fijn om regelmatig getrimd te worden; dit ook zeker met het ook op het weer en de algemene verzorging van uw hond. Grofweg zijn er de volgende richtlijnen te gebruiken:

Ruwharige vacht (zoals Terriërs, Teckel, etc.): 2-4 maal per jaar
– Vacht van Spaniëls en Retrievers (Engelse Cocker, Golden Retriever, etc.) : 4-6 maal per jaar
Inkortvacht (Shih Tzu, Malthezer etc.): om de 2 maanden
Poedelvacht om de twee maanden
Ontwolhonden (Herders, kortharige honden die ruien, etc.):om de 2 maanden

Wat voor een trim behandeling past bij mijn hond?

Plukken

Plukken van uw hond is een ander proces dan scheren en of knippen. Bij plukken gaat het erom dat de dode haren uit de vacht van uw hond geplukt worden. et gaat hierbij om ruwharige honden; veelal hondenrassen, zoals veel terriërsoorten.

Dit moet zo’n twee tot vier keer per jaar gedaan worden. U kunt dit ook zelf doen maar als je geen ervaring hebt met het plukken van honden kan dit nog best een pittige klus zijn. In sommige gevallen is het beter om een gediplomeerd honden trimmer te bellen. Op de verkeerde manier plukken kan vachtproblemen veroorzaken. U moet ook zeker weten dat de vacht ‘plukrijp’ is anders verstoor je het ruipatroon van de hond.

Knippen en/of scheren

In tegenstelling tot plukken wat echt onder onderhoud valt; wordt bij scheren en knippen van honden echt met regelmaat de dikte en lengte van de hond aangepast. Hondenrassen zoals een labradoodel of een poedel hebben bijvoorbeeld een vacht die continue door blijft groeien. Deze honden hebben echt vachtverzorging nodig; en het liefst met enige regelmaat zodat ze niet onnodig met dikke vachten rondlopen. Ook kan de vacht soms teveel gaan klitten. Ook sommige andere langharige honden zoals Shih Tzu’s, kunnen baat hebben bij een korte vacht. Bijvoorbeeld in de zomer. Laat dit knippen of scheren door een trimmer doen.

Honden trimmen in Lelystad

doe je bij Bibi & Co

 

Uw hondje heeft lang haar en wilt graag met u naar de trimsalon. Met smart verwelkomen we uw hondje om eens lekker geknipt of geplukt te worden. Onze gediplomeerde hondentrimster Thea neemt uw hond graag onder haar hoede. Zodat hij of zij weer in zijn/haar nopjes ons pand in Lelystad verlaat.

Honden Trimmen in Lelystad

Van knippen, scheren tot plukken alles is mogelijk!

Advies en Producten

We voorzien u graag van advies omtrent het trimmen van uw hond en hebben daarnaast een assortiment aan producten voor uw hondjes.

Adres

Zuiveringsweg 66
8243PE Lelystad

Volg mij

 

Telefoonnummer 

(+31) 649 215329